aktualnosci sklep kontakt
Mykoła Mańko        
Kuchnia klasztorów prawosławnych
     
       
 
ISBN 978-83-923587-7-0
140 x 200 mm
s. 164
oprawa twarda
wydanie pierwsze
rok wydania 2007
   
Tę książkę trzeba smakować. Wbrew pozorom to nie tylko zbiór przepisów, ale historia prawosławia zamknięta w składnikach na tradycyjne barszcze, czorby, warenyky... Napisane ze znawstwem wstępy, poprzedzające przepisy narodowych kuchni, wprowadzają nas w świat zapachów i smaków, a także w świat życia zamkniętego za murami ławr, klasztorów, świątyń. Świat to fascynujący, tak samo jak fascynujący wydaje się pomysł autora na pokazanie nam tego świata.
 
cena 24 zł
zamow
 
 
spis
  fragmenty  
recenzje
 

 

 

katalog
autorzy
zapowiedzi
dystrybutorzy
podroze
linki